Intents & the Planet

Intents Genieten the Next Generation

Duurzaamheid

Sociale impact & lokale economie

Goede doelen
Intents Festival steunt een groot aantal lokale doelen, verenigingen en stichtingen. Denk hierbij aan lokale sportclubs, dinershows en kerstdiners voor ouderen, ondersteuning van wijkcentra, evenementen voor jongeren tussen de 11 – 17 jaar, het lokale carnaval, Jeugd EHBO, Kinder vakantieweek, diverse benefiet hardloop wedstrijden en tijdens de Corona crisis een opkikker voor eenzame ouderen.

Lokale leveranciers
ER wordt veel gebruik gemaakt van lokale leveranciers, ruim 65% van de partners komt uit Brabant. Hier wordt bewust voor gekozen, zo wordt de lokale werkgelegenheid uitgebreid en worden er minder transportkilometers gemaakt.

Overlast
Er wordt zoveel mogelijk aan gedaan om geluid in de omgeving (overlast) te beperken. Dit wordt gedaan door door het terrein gunstig in te richten, de beste geluidstechnici en nieuwste technieken in te zetten en de omgeving te monitoren. Ook is er een 140 meter lange geluidswal gemaakt van scheepvaart containers om geluid te dempen.

Vrijwilligers
Intents Festival heeft een belangrijke sociale functie, niet alleen voor bezoekers maar ook voor de 900 vrijwilligers die hieraan bijdragen. De jongste vrijwilligers zijn 18 jaar en de oudsten zijn 60+, de groep bestaat uit veel verschillende mensen die samen iets moois creëren. Jaarlijks vindt er een vrijwilligersfeest plaats als bedankje voor de inzet.

Intents Festival heeft o.a. deze doelen gesteund

intentsicon

Intents Festival Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Intents Festival nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws, winacties en informatie over de ticketverkoop.

HvELogoPMS-wit
bavaria_logo-wit_300px
REYRINKGROEP_logo
coca cola wit 300px