Intents & the Planet

Intents Genieten the Next Generation

Duurzaamheid

Eten & drinken

Wat je eet maakt uit. Zo hebben bijvoorbeeld verschillende typen voedsel een verschillende CO2-uitstoot.

Catering
De publieks- en crewcatering is de afgelopen jaren verduurzaamd (vega aanbod, duurzame bordjes/bekers/bestek). Er worden verantwoorde opties in eten aangeboden. Er is keuze in vegetarisch (en glutenvrij) eten in een aparte foodstand en andere foodstands en ook de vrijwilligers en crew kunnen tijdens het werk kiezen voor een veganistische/glutenvrije/zuivelvrije maaltijd. Ook worden  cateraars gestimuleerd om actief gebruik te maken van fairtrade producten.

Tapwater (gratis drinkwater)
Tijdens het festival wordt vers en gratis kraanwater aangeboden door gebruik te maken van drinkwaterpunten. Het water komt rechtstreeks uit de tappunten en op die manier is er minder afval en transport. Bovendien is het Brabantse kraanwater ook nog eens erg zuiver en lekker!

Bavaria
Intents Festival werkt met een duurzame brouwer, namelijk Bavaria. Swinkels Family Brewers, het familiebedrijf waar brouwerij Bavaria onderdeel van uitmaakt, ziet het als haar plicht om te zorgen dat de komende generaties kunnen blijven genieten van alles wat ze brouwt en bouwt. Het doel is dan ook om de brouwerij nog mooier door te geven aan de volgende generaties. Dit houdt onder andere in dat het bedrijf zo snel mogelijk circulair wil ondernemen. Dat wil zeggen dat grondstoffen, energie en materialen niet verloren gaan en dat ze hun waarde behouden. Het water dat brouwerij Bavaria gebruikt om haar brouwketels schoon te maken, wordt bijvoorbeeld gezuiverd en teruggebracht in de grond. De boeren in de omgeving van de brouwerij gebruiken dit water dan weer om hun gewassen te telen. Op deze manier hebben ze, ook in tijden van droogte, altijd voldoende water voorhanden.

Lokale catering
Een lokale cateraar verzorgt de crew- en artiestencatering. Om ervoor te zorgen dat er weinig eten verspild wordt, moeten medewerkers zich inschrijven wanneer ze mee willen eten. Mocht er toch onverhoopt eten over zijn, dan wordt dit naar de voedselbank gebracht.

intentsicon

Intents Festival Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Intents Festival nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws, winacties en informatie over de ticketverkoop.

HvELogoPMS-wit
bavaria_logo-wit_300px
REYRINKGROEP_logo
coca cola wit 300px