Intents & the Planet

Intents Genieten the Next Generation

Duurzaamheid

Mobiliteit en transport

Een van de grootste bronnen van broeikasgassen zoals CO2 is de mobiliteit van bezoekers en transport van materialen die voor het festival nodig zijn. Wereldwijd is mobiliteit verantwoordelijk voor een kwart van alle uitstoot van broeikasgassen. Om de uitstoot te verminderen worden bezoekers gestimuleerd om het openbaar vervoer te gebruiken, te carpoolen of met een charterbus te reizen. Intents Festival zet bijvoorbeeld pendelbussen in die bezoekers vervoert vanaf station Oisterwijk naar het festivalterrein.

Fietsers kunnen dicht bij het terrein gebruik maken van een bewaakte fietsenstalling. 


Machinerie
Tijdens de op- en afbouw van Intents Festival zijn veel machines en vervoersmiddelen nodig. Behalve de nieuwste machines worden zoveel mogelijk zuinige machines gebruikt (die rijden op BioDiesel), zoals elektrische machines en vervoersmiddelen, om de uitstoot van schadelijke stoffen en CO2 te beperken.

Transport
Er wordt ingezet op de reductie van het transport dat nodig is voor het festival en stimuleren leveranciers om spullen te leveren met zuinige vrachtwagens die een beperkte uitstoot hebben. 

intentsicon

Intents Festival Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Intents Festival nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws, winacties en informatie over de ticketverkoop.

HvELogoPMS-wit
bavaria_logo-wit_300px
REYRINKGROEP_logo
coca cola wit 300px