Intents & the Planet

Intents Genieten the Next Generation

Duurzaamheid

Energie

Slim stroomplan
Intents Festival maakt gebruik van een slim stroomplan. Daarbij wordt onder andere gekeken naar een handige inrichting van de stroomvoorzieningen (bijvoorbeeld door gebruik van stroomparken en mega batterijen) en worden vaste stroompunten slim benut.

Biodiesel (HVO)
Op evenementen wordt 100% van de meest duurzame Biodiesel gebruikt. Dit is minder belastend voor het milieu dan normale diesel. Het vermindert de uitstoot van CO2 en andere schadelijke stoffen.

Met Biodiesel wordt 200.000 kg CO2 bespaart en vermindert de uitstoot van fijnstof en stikstof op Intents Festival.

Wat is 200.000 kg  aan CO2 uitstoot?

  • 9.247 volwassen bomen moeten een jaar groeien om zoveel CO2 op te nemen en 1.757 zonnepanelen moeten een jaar lang stroom opwekken voor deze besparing.

Hiermee kun je: 

  • 1.295 keer naar Parijs vliegen,
  • meer dan 1 miljoen kilometer met een gemiddelde auto rijden en 3 miljoen kilometer met de trein reizen, 
  • kun je meer dan 1 miljoen kilometer met een gemiddelde auto rijden,
  • 555 keer rondom de aarde fietsen met een elektrische fiets,
  • of 46.237 Big Macs eten.

Accu’s en alternatieve energiebronnen
Het stroomverbruik wordt verder gereduceerd door gebruik te maken van accu’s (mega batterijen) en te experimenteren met alternatieve energiebronnen. 

Vaste stroompunten
Intents Festival maakt zich hard voor het realiseren van vaste stroompunten op of nabij de locatie zodat op een slimme manier (in combinatie met accu’s) het dieselverbruik nog verder gereduceerd wordt.

LED verlichting
Er wordt zoveel mogelijk LED-verlichting toegepast. Momenteel is bijna alle verlichting op de routes die naar het festival leiden en backstage voorzien van LED. Op het terrein en in de podia wordt ook steedsmeer gebruik gemaakt van LED. 

Elektrische machinerie                                                                                                                                                                  

Op het terrein wordt veelal gebruik gemaakt van elektrische machines zoals, hoogwerkers, gators, heftrucks, golfkarretjes, elektrische fietsen en scooters. Wanneer elektrisch niet mogelijk is wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van stage klasse V. Dat is de Europese norm voor off road-verkeer zoals bouwmachines en aggregaten.  

Videoserie: For The Next Generation

intentsicon

Intents Festival Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Intents Festival nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws, winacties en informatie over de ticketverkoop.

HvELogoPMS-wit
bavaria_logo-wit_300px
REYRINKGROEP_logo
coca cola wit 300px