CLOSE

Choose a day

Friday Line-up (pre-party) Saturday Line-up Sunday Line-up

Interview Sub Zero Project & Sub Sonik

Voor de mensen die nog niet zo goed bekend zijn met Sub Sonik en Sub Zero Project, stel jullie even voor.

Sub Zero Project – Wij zijn Thomas & Nigel, we zijn 21 & 20 jaar oud en we maken nu ongeveer vijf jaar samen muziek. Onze muziek is te herkennen aan de combinatie harde kicks met toch veel melodie en sfeer. We zijn graag vernieuwend, dus niet bang om te experimenteren met onze sound. Originaliteit staat bij ons hoog in het vaandel.

Sub Sonik – Mijn naam is Ilmar en ben nu al ongeveer drie jaar bezig onder de naam Sub Sonik. Je kent mij misschien van mijn remix van Darude – Sandstorm of van mijn album dat net is uitgekomen genaamd ‘Strike One’.

Foto: Fanaticz @ Leerfabriek Oisterwijk

Beiden draaien jullie dit jaar meerdere keren tijdens het Intents Festival weekend met als hoogtepunt een dikke battle op de mainstage op zondag, hoe voelt het om weer op Intents Festival te mogen staan?

Sub Zero Project – Intents Festival is toch één van de dikste festivals die je in heel Nederland kunt vinden, daarom is het ook vanzelfsprekend dat we super trots zijn dat we hier weer deel van uit mogen maken. Dat we er nu twee keer staan is extra vet!

Sub Sonik – Super natuurlijk! Intents Festival is een van mijn favoriete festivals. Ik kwam hier als bezoeker al dus dan is het vet om hier te mogen draaien!

Wat kunnen de bezoekers van jullie verwachten tijdens Intents Festival?

Sub Zero Project – Op de vrijdag staan we met onze LIVE-act. Hier kunnen de mensen exclusieve dingen verwachten en daarnaast vette edits van onze tracks. Op de zondag hebben we de battle met Sub Sonik, voor velen een bekende combinatie. Onze stijlen passen erg goed bij elkaar, een grote bak energie waar zowel sfeer als snoeiharde kicks voorbij gaan komen!

Sub Sonik – Op zaterdag doe ik een album showcase op de Fanaticz stage en op zondag sta ik back to back met Sub Zero Project. Tijdens deze set komen al onze klappers voorbij en misschien zelfs wat nieuwe tracks!

Naar welke van jullie sets op Intents Festival kijken jullie het meeste uit?

Sub Zero Project – Dit vinden we moeilijk om te zeggen aangezien het allebei een andere act is. Het feit dat we op de mainstage los kunnen gaan met Sub Sonik is wel echt een droom die uitkomt!

Sub Sonik – Ook ik kijk het meest uit naar de zondag! Samen met Sub Zero Project staan geeft vaak wel een extra sfeertje mee. Dat we dit mogen doen op de Mainstage maakt het natuurlijk extra speciaal.

Vorig jaar draaiden jullie ook back to back, toen op de Fanaticz stage, hoe was dat?

Sub Zero Project – Hands down één van de vetste, zo niet het vetste optreden van 2016. Die dag was echt perfect. Het was heerlijk warm, de area stond overvol, en mensen gingen los als nooit tevoren.

Sub Sonik – Voor mij was dit ook een hoogtepunt van 2016! De area was volledig vol en iedereen ging compleet uit zijn dak! Het was ook nog eens supermooi weer wat het nog specialer maakte.

Jullie hebben al een aantal collabs gemaakt zoals ‘Headbanger’ en ‘Raise Your Fist’ en worden regelmatig samen geboekt, hoe is deze samenwerking ontstaan?

Sub Zero Project – Onze stijlen passen erg goed bij elkaar, dat hebben we ook mede ontdekt toen we deze nummers gingen maken. De samenwerkingen werden ook dusdanig goed ontvangen dat we meerdere aanvragen kregen voor back 2 back sets, en die waren altijd een groot succes.

Sub Sonik – Voordat we die collabs gingen doen hadden we al een tijdje contact. Naast dat onze stijlen goed bij elkaar passen hadden we ook gelijk een goede klik, dit resulteerde in drie collabs. Ik weet zeker dat er nog veel meer zullen komen!

Krijgen we nog nieuwe Sub Sonik & Sub Zero Project collabs te horen tijdens jullie back to back set op de zondag van Intents Festival?

Sub Zero Project & Sub Sonik – We hebben onlangs nog een collab gemaakt voor het album van Sub Sonik. Hij heet “Ready 4 this” en heeft zoals alle andere platen samen dezelfde ingrediënten, een harde kick met een goede melodie. Deze gaan we dan ook zeker droppen op Intents Festival!

Nigel en Thomas, jullie hebben recentelijk een nieuw concept genaamd ‘The Project’ gelanceerd. Met deze nieuw live act mogen jullie het Intents Festival weekend openen op de pre-party, wat houdt ‘The Project’ precies in?

We hebben in het begin van het jaar een nieuwe plaat uitgebracht met de naam ‘The Project’. Met deze plaat hebben we iets nieuws geprobeerd en hebben we een verhaal proberen te brengen. In de videoclip worden we als het ware geïnfecteerd door ‘The Project’. De outfit in de videoclip hebben we ook aan tijdens onze LIVE-act en we gaan een paar keer paar jaar een track uitbrengen in die sfeer. Uiteraard gaan we dit concept verder uitbouwen en wie weet wat er in de toekomst allemaal nog aan gaat komen.

Ilmar, ook jij hebt laatst een groot project gelanceerd namelijk je allereerste album genaamd ‘Strike One’ uitgebracht. Hoe was het om dit album te maken?

Een album maken was een super vette ervaring! Ik ben super blij met het resultaat en het album wordt super goed opgepakt door de fans.

Wat kunnen de fans verder verwachten van Sub Zero Project in 2017 qua samenwerkingen met andere artiesten, solo tracks of andere projecten?

Sub Zero Project – We willen dit jaar heel veel muziek gaan uitbrengen, we hebben dan ook al veel op de plank liggen. Ook samenwerkingen met artiesten waar we vroeger alleen maar van konden dromen zijn realiteit geworden.

Sub Sonik – Op dit moment ben ik net klaar met een nieuwe solo track genaamd ‘Infinity’, deze ga ik ook draaien op de zondag van Intents Festival!

Voor de mensen die nog geen ticket hebben voor de zondag, waarom moeten ze er een kopen?

Sub Zero Project – Wat natuurlijk heel vet en uniek is, is dat er op de zondag veel battles worden gehouden op de mainstage. Als je van een tandje harder houdt kom je ook op de mainstage al snel aan je trekken. Verder is er aan alles gedacht, van Hardcore tot Classics tot Freestyle. We denken dat er aan iedereen gedacht is, wat dit festival compleet maakt!

Sub Sonik – De zondag van Intents Festival gaat weer legendarisch worden! Samen met Sub Zero Project gaan we er een groot feest van maken. Ik ga daar sowieso nieuwe tracks draaien die je niet wilt missen!

Sub Zero Project & Sub Sonik – Wij hebben er ontzettend veel zin in, en we hopen iedereen daar te zien!

Check de liveset van Sub Sonik & Sub Zero Project op Intents Festival 2016!