“DE FRIDAY WIL JE ECHT NIET MISSEN!”

Intents Festival tickets

Dit jaar mag er eindelijk weer een nieuwe editie van Intents Festival plaatsvinden. Intents Festival mag zichzelf een van de grootste spelers van Nederland noemen als het gaat om de hardere dance stijlen. Een van de grootste game players kunnen we beter zeggen, het thema van dit jaar is namelijk ‘Step into the Game’. We spraken met Remko Hermans, medeorganisator

Ieder jaar komen er tienduizenden muziekliefhebbers van de hardere stijlen naar Intents Festival. Ook voor dit jaar zijn de Saturday en de Sunday tickets weer uitverkocht. Eerdere jaren konden alleen camping bezoekers op vrijdag al het festival betreden. Remko Hermans: “Dit jaar helaas geen pre-party, maar voor het eerst in de geschiedenis is de vrijdag een volledige festivaldag! We willen meer mensen de kans geven om het welbekende Intents gevoel te ervaren. Aangezien het complete weekend al in 2020 uitverkocht was, hebben we besloten de vrijdag er volledig aan te plakken”. Op vrijdag 27 mei 2022 kunnen bezoekers al in de middag vanaf 14:00 uur hun Step into the Game zetten.

“We hebben flink uitgepakt”

Het festival valt dit jaar in het Hemelvaartsweekend. Een extra lang weekend dus! De meeste mensen zijn vrij op de vrijdag na Hemelvaart. De bezoekers zijn vanaf 14:00 welkom om hun Intents Festival weekend te beginnen. “De laatste paar jaar hadden we op de vrijdag een pre-party speciaal voor de bezoekers op de camping. Dit werd met de jaren steeds bekender waardoor ook niet-campingbezoekers hier graag bij wilden zijn. Daarom hebben we deze dag omgedoopt tot een volledige festivaldag. We hebben flink uitgepakt: 4 area’s gevuld met een dikke line-up, de booster en het reuzenrad zijn open en de mainstage wordt gehost door Dirty Workz, waar we ontzettend veel van verwachten. Ook zijn we druk bezig met het regisseren van een grote openingsshow.” vertelt Remko enthousiast. Heb je geen vrij die dag? Regel dat dan snel, want anders is de rest je voor. Tickets koop je via www.intentsfestival.nl/tickets

“We horen dat de jeugd weer zin heeft in een feestje!”

Op zaterdag en zondag geldt de minimale leeftijd van 18 jaar. De 17 jarige van twee jaar terug die stonden te popelen om het festival te betreden, hadden toen langs het net gevist, maar zijn natuurlijk nu allemaal twee jaar ouder. Remko vertelt: “We willen ook de nieuwe generatie een kans geven om naar Intents Festival te komen. We horen echt dat de jeugd weer zin heeft in een feestje! Daarom hanteren we op de vrijdag een minimumleeftijd van 17 jaar. Zodat ook díe generatie, die nog nooit een groot festival heeft bijgewoond, ook het Intents gevoel kan ervaren voor een scherpe prijs.” Er is ontzettend veel animo voor het festival. Verschillende partybussen vanuit allerlei Europese landen hebben zich aangemeld. Van heinde en verre komen ze naar Oisterwijk om Intents Festival bij te wonen. “Dit leeft echt bij de mensen, zelfs over de grens” zegt Remko.

“Stilgezeten?! We hebben zeker niet stilgezeten!”

Intents Festival heeft al twee jaar niet plaatsgevonden door corona. Maar het team heeft niet stilgezeten! Achter de schermen gebeurd er natuurlijk een hoop bij zo’n festival ter grootte als dat van Intents Festival. “Stilgezeten?!” Zegt Remko Hermans lachend en een tikkeltje verontwaardigd. “We hebben zeker niet stilgezeten de afgelopen twee jaar. Ons team hebben we ondanks corona nog steeds volop ingezet om de volgende editie van Intents Festival nog spectaculairder te maken dan ooit met de kwaliteit die de bezoekers van ons gewend zijn. Er komt zoveel bij kijken, dit is niet binnen één dag geregeld. Daar staan de meeste niet bij stil. Daarnaast zijn we druk bezig geweest met het festival verder verduurzamen.” Over het verduurzamen van Intents Festival kun je meer lezen op www.intentsfestival.nl/duurzaamheid. Ben jij benieuwd wat er allemaal achter de schermen geregeld moet worden? Daarvoor is er een mini documentaire ontwikkeld die je meeneemt door de reis naar Intents Festival. “We hebben gefilmd op diverse locaties en bij verschillende leveranciers. In aflevering 1 leggen we je bijvoorbeeld uit hoe een thema tot stand komt.” De mini docu heeft een toepasselijke naam ‘Steps before the Game’ en het publiek is al flink te spreken over de eerste aflevering!

In de docu zie je terug hoe alles tot in de puntjes is uitgedacht met nog nooit eerder vertoonde beelden en een glimp van de nieuwe mainstage. Zeker een aanrader om te kijken! En het is ook zeker een aanrader om Intents Festival te bezoeken dit jaar. “Friday als volledige festivaldag is nieuw! Daarom zijn er maar een aantal gelimiteerde tickets beschikbaar. Je hebt dus lekker alle ruimte om los te kunnen gaan. Wacht niet te lang met het kopen van je ticket, anders is het GAME OVER”  aldus Remko Hermans.

Share this post with your friends

intentsicon

Intents Festival Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Intents Festival nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws, winacties en informatie over de ticketverkoop.

HvELogoPMS-wit
bavaria_logo-wit_300px
REYRINKGROEP_logo
coca cola wit 300px